home


AnthonyVeder

AnthonyVeder

logoAV

In opdracht van Anthony Veder ben ik zes dagen meegevaren van Köping in Zweden naar Sillamäe in Estland op de Coral Ivory, dit in het kader van het 75-jarig jubileum van de rederij.Voor het jubileumboek en de jubileumtentoonstelling in het Maritiem Museum Rotterdam
heb ik foto's gemaakt waarvan u hieronder enkele kunt zien. De tentoonstelling en het boek zijn op 28 juni 2012
 geopend respectievelijk gepresenteerd.

varen+werkveiligheidafkoppelingop zee
ondergaande zonsluis

 


scènes in de Copy Corner
foto

"Rotterdam-Marseille.Twee grote havens, één ontstaan in de mist van de Noordzee, de ander in het licht van de Middellandse zee, worden samengebracht in de fototentoonstelling “Ports Marseille-Rotterdam”.
De fotografen Véronique Brill (Frankrijk) en Regina Wieringa (Nederland) nemen ons mee in de wereld van schepen, containers, hijskranen, hangars en dijken. Vanaf de kades met steeds wisselend licht laten zij ons dromen van verre oorden. Waar het werk van Véronique Brill discreet de poëtisch details van de haven van Marseille onthult, toont het werk van Regina Wieringa de grootsheid en de weidsheid van de Rotterdamse haven.

De overeenkomsten en verschillen van beide havens komen samen in deze prachtige expositie.

www.veroniquebrill.com
www.reginawieringa.nl

Opening donderdag 1 oktober 2009 om 18.30 uur
Galerie van Alliance Française Rotterdam
Westersingel 14
1 oktober 2009 t/m 30 oktober 2009
ma t/m do. van 9.00u tot 17.00 en op zat. van 9.00u t/m 13.00u.

(Behalve tijdens de herfstvakantie van 18 t/m 25 oktober 2009)

Deze expositie is tot stand gekomen dankzij  de Dienst Kunst en Cultuur (DKC)  van de Gemeente Rotterdam en de Van Uden groep."

bron: www.alliance-francaise.nl/rotterdam/


museum.n
lIn opdracht van het Maritiem Museum Rotterdam ben ik vijf dagen meegevaren met ms Slingeborg (lengte 183,29 breedte 25,20) van Zeebrugge naar Göteborg en terug. Een geweldige ervaring!!!
De portretten (v.l.n.r.) van de kapitein, 1e machinist, 3e stuurman, bootsman en kok , meer dan levensgroot, de groepsfoto en foto's van de bemanningsleden aan het werk waren t/m 8 maart 2009 te bewonderen in de tentoonstelling 'Zoute Dromen, Short Sea Shipping'.

HOME

groepsfoto


kapitein
machinist
stuurman
matroos
kok